Üreten Kadın Pazarı törenle hizmete açıldı

Bayramiç Belediyesi’nin geçtiğimiz haziran ayında yenileme çalışmasına başladığı Özgürlük Parkı’nda çalışmalar tamamladı ve parkın içerisinde bulunan ‘Üreten Kadın Pazarı’ törenle hizmete açıldı. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, İYİ Parti Bayramiç İlçe Başkanı Ziya Erol, Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ile İYİ Parti mensupları ve STK başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk sözü alan Milletvekili Ceylan, “Bu projede emeği olanları tebrik ediyorum. Pazarın ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, herkesin bayramını kutladı. Törende söz alan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ise projenin çıkış noktasını anlattı. Başkan Uygun, “Öncesinde bu alan, taşlarla kaplı, ticari bir alandı. Belediye olarak şehrin merkezinde, yeşil alanların artmasına ihtiyacımız olduğunu hissettik ve projeye başlama kararı verdik. Bir de bu proje kapsamında, seçim öncesi vaatlerimizden birini, kadınlara yönelik istihdam sözümüzü, yerine getirmek istedik ve projeye Bayramiç Üreten Kadın Pazarı’nı dahil ettik. Maalesef pandemi süreci, sözlerimizi tutma yolunda zamanımızdan biraz çalmış oldu. İnşallah pandemi süreci sonlanır da üreten belediye olmaya devam ederiz. Bu proje üzerinden sosyal medyadaki bazı eleştirilerle yolsuzluk algısı yapıldı, iftiralar atıldı. Burada İDA Kahve, tuvaletlerin çatısı, kapısı ve 4 satış noktasının sadece demir işçiliği yerel firmalar, geriye kalan işlerin yani yapılan işçiliğin yüzde 90’ı belediye personelimiz tarafından yapılmıştır. Lütfen emeğe biraz saygınız olsun. Halbuki her seferinde söylüyorum. Bize sorun, bilgi vermiyorsak mücadele edin, diye. Ben sözlerimi bitirmeden önce bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ardından protokol üyeleri ve üretici kadınlar, pazarın açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılanlar ilgiyle pazarı dolaştı.