Hayvanları Koruma Günü'nde çocuklara hayvan sevgisi aşılandı

Bayramiç Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde çocukları yavru köpeklerle buluşturdu. Belediyenin Veteriner Hekimi Fatma Kılıç ve ekibi, geçici barınakta bakımı yapılan yavru köpekleri, Lütfiye Kerim Tahsildaroğlu Anaokulu ve 18 Mart Anaokulu’na götürdü. Yavru köpekleri yakından seven ve onları besleyen çocuklar, büyük mutluluk yaşadı. Konuyla ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Kılıç, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bakımını yaptığımız yavru köpeklerimizi, çocuklarımızla buluşturduk. 18 Mart Anaokulu, barınağımızdan bir yavru sahiplendi. Okulun öğrencileri, can dostumuzla yakından ilgilenecekler, bakımını yapacaklar. Lütfiye Kerim Tahsildaroğlu öğrencileri ise can dostlarımız için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla aldıkları mamaları, bize teslim etti. Hem çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak hem de farkındalık oluşturmak amacıyla oldukça faydalı bir gün oldu. Gittiğimiz okullarda can dostlarımıza güvenli ve huzurlu bir yuva sağlamak adına sahiplendirme konusunda bilgi verdik. Sevimli ve bakıma muhtaç yavrularımızı sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımız, Bayramiç Belediyesi’ne başvurabilir” dedi.