Bayramiç Belediyesi'nden çiftçiye büyük kolaylık

Bayramiç Belediyesi, tarım topraklarında doğal gübre kullanımını artırmak amacıyla bünyesine Hayvansal Katı Gübre Atma Makinesi kazandırdı. Bayramiç tarım arazilerinde hizmet vermeye başlayan araç, talep eden çiftçilerimizin kullanımına sulanacak. Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "İlçemiz, organik gübre açısından zengin bir bölgede yer alıyor. Bunu değerlendirmek isteyen çiftçilerimize bir imkan sağlamak istedik ve çiftçimizin kullanımına sunmak üzere belediyemize 'Hayvansal Katı Gübre Atma Makinesi' kazandırdık. Hayvansal gübrenin toprağa atılımı oldukça zor ve zahmetli oluyor.  Gübre serpme makinesinin en temel avantajı, gübrelerin en uygun ve dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlamasıdır. Topraklarımıza organik gübre atılmasını kolaylaştırıp, çiftçimize önemli bir olanak sağlayacağız. Geçen yıla göre 4 kat zamlanan suni gübre yerine, çiftçilerimize alternatif bir yol sunuyoruz. Hayvansal gübreler, toprak için değerli bir besin madde sağlayıcı ve toprak şartlarını düzenleyicidir. Uygun bir şekilde olgunlaştırılıp toprağa uygulandığında ticari gübrelere göre daha iyi ve ekonomik bir besin maddesi sağlayıcısıdır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen çitçilerimiz, bizimle iletişime geçebilir" dedi. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bayramiç Belediyesi Halk Masası'ndan 0286 773 10 16 numaralı telefonu arayabilir.