Bayramiç’e gururlandıran ödül

Bayramiç Belediyesi, 617 belediyenin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerin değerlendirildiği yarışmada ‘Ulusal Ödül’e layık görüldü.
Bayramiç Belediyesi Avrupa Komisyonu koordinesinde her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki ‘Ulusal Ödülü’nün sahibi oldu. Bayramiç Belediyesi, nüfusu 100 bin altı belediyeler kategorisinde ödül alan üç belediyeden biri olma özelliğini de taşıyor. Bu yıl “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla gerçekleşen hafta kapsamında birçok etkinlik düzenleyen Bayramiç Belediyesine verilen ödülde, 617 belediyenin faaliyetleri bağımsız jüriler tarafından değerlendirildi. Karbon emisyonunun azaltılması ve hareketliliğin teşvik edilmesi noktasından hareketle Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çocuklar Yıldırım Akbulut Meydanı’nda paten, bisiklet ve kaykay kullanmış, parkta duvar boyama etkinliği yapılmış, Atatürk Stadyumu’nda uçurtma şenliği gerçekleştirilmişti. Bunun yanında festivalin kortej yürüyüşü ve Özgürlük Parkı’nda kurulan “Çocuk Oyun Sokağı” oldukça renkli geçmişti. İlçe bisiklet turu ve araçsız işe gelme günü de büyük ilgi görmüştü.