Zafer Bayramı coşkusu Bayramiç’te bir başka yaşandı

Bayramiç Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı düzenledi, ardından Özgürlük Parkı’nda organize ettiği Orkestroia konseriyle Bayramiçlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleyen Bayramiç Belediyesi, bayram coşkusunu doruklara taşıdı. Yıldırım Akbulut Meydanı’ndan başlayan fener alayı, Kıbrıs Caddesi üzerinde devam etti ve Özgürlük Parkı’nda sona erdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı, ucu görülmeyen fener alayı, renkli ve gurur verici anlara sahne oldu. Katılımcılar hep bir ağızdan Andımızı okudu, birlikte marşlar söyledi. Fener alayına evlerinin balkonlarından Türk bayrakları sallayıp, alkışlarla destek veren vatandaşlar da coşkuya eşlik etti. Fener alayının ardından Özgürlük Parkı’nda konser veren Orkestroia, söylediği şarkılarla bu bayram sevincini ikiye katladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün idaresinde kazanılan Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin 100. yıl dönümünü, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutladık. 7’den 70’e yüzlerce vatandaşımızla yürüdük, marşlar söyledik. Gurur duyduğumuz anlar yaşadık. Herkes için unutulmaz bir akşam oldu” dedi.