Hareketlilik Haftası, Bayramiç’e renk kattı

Üçüncü kez Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılan Bayramiç Belediyesi, yoğun bir etkinlik programı gerçekleştirdi.

Bu yıl “Çeşitlendirerek devam et” temasıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılan Bayramiç Belediyesi, oldukça yoğun bir programla haftayı kutladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin sürdürülebilir, temiz ve sağlıklı ulaşım konusunda, vatandaşlarımız üzerinde farkındalık yarattığını düşünüyoruz. Doğasıyla ve temiz havasıyla adından söz ettiren ilçemizin güzelliklerinin korunması adına, bu tür projelerde yer almayı sürdüreceğiz” dedi. İlk gün Özgürlük Parkı’nda halkı bilgilendirmek amacıyla stant kurulup, Avrupa Hareketlilik Haftası'yla ilgili broşür dağıtıldı ve etkinliklerle ilgili bilgi verildi. İkinci gün elma bahçesine yürüyüş yapıldı, ardından elma toplandı. Üçüncü gün ilçenin belirlenen noktalarına bisiklet park yeri yapıldı. Dördüncü gün uçurtma şenliği düzenlendi. Beşinci gün bisiklet turu atıldı. Altıncı gün 'Sokakta basketbol var' etkinliğinde Streetballbayramiç gösteri maçı yaptı. Son gün ise araçsız işe gelme günü olarak belirlendi. Vatandaşların işe araçlarını kullanmadan gelmeleri teşvik edildi.