Akif, Bayramiç’teki evinde anıldı

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefat yıl dönümünde, Bayramiç’te restore edilerek müze haline getirilen evinde düzenlenen törenle anıldı. Tören sonunda Bayramiç Belediyesi’nin düzenlediği Mehmet Akif Ersoy Ulusal Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 86. yıl dönümünde, Bayramiç’te restore edilerek müze haline getirilen evinde düzenlenen törenle anıldı. Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Hayatının anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu törene ilçe protokolü büyük ilgi gösterdi. Program sonunda Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Ulusal Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada ‘Eylül Yeşile Dönsün’ şiiriyle Melahat Temur birinci, ‘Unutulmuş Nokta’ şiiri ile Ergün Yanığ ikinci, ‘Akbaş Destanı’ isimli şiiriyle Gökhan Sarıbıyık üçüncü oldu. Şiir yarışmasının birincisi Melahat Temur'a ödülünü Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, ikinci olan ve sağlık nedeniyle anma törenine katılamayan Ergün Yanığ adına ödülü Mehmet Akif Ersoy müze evi sorumlusu Uğur Güven'e, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından sunuldu. Yarışmada üçüncü olan Gökhan Sarıbıyık'a ise ödülünü Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik takdim etti. İlk 26'ya giren şiirler, yarışmada birinci olan ‘Eylül Yeşile Dönsün’ ismi şiirin adıyla kitap haline getirildi. Şiirlerin yer aldığı ‘Eylül Yeşile Dönsün’ kitabı Mehmet Akif Ersoy müze evini gezen ziyaretçilere verildi.