Bayramiç’in en kıymetlileri, EMITT’te

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT’e ikinci kez katılan Bayramiç Belediyesi, ilçenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya devam ediyor.
TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, yüksek bir katılımla başladı. İlçe turizmini geliştirmeye büyük önem veren Bayramiç Belediyesi, fuar için yoğun hazırlık sürecinden geçti. İlçenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini ziyaretçilerine tanıtan belediye yetkilileri, standın gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Mitolojiye konu olmuş destanlardan günümüze, birçok alanda fark yaratan ilçemizi her yönden tanıtmak istiyoruz. Paris’in altın elmayı Afrodit’e verdiği, ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olan Bayramiç’i bu özelliğini de ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Standımızda ayrıca Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ni, Kazdağları’nda yetişen endemik bitkilerini, bin pınarlı İda’nın en güzel mesire yeri Ayazma Tabiat Parkı’nı, coğrafi işaret tescili almış ürünlerimiz Bayramiç Beyazı, Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Elması ve Bayramiç Tahin Helvası’nı tanıtıyoruz. Bizim, Bayramiç’i turizm alanında geliştirme hayalimiz var ve günden güne bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Geçtiğimiz yıl katıldığımız fuarlardan önemli dönüşler sağladık. Bu durum bizi, turizm konusunda adım atmaya götürüyor. Bu tür etkinliklerde yer almaya devam ederek Bayramiç'in adını duyuracağız” dedi.