Dereboyu yeni bir çehreye kavuşuyor

Bayramiç kent merkezinden geçen Tabaklar Deresi'nin çevresinde belediye tarafından yapılan düzenlemelerde sona gelindi. İlk olarak üzerindeki çatı kaldırılan dere üzerindeki beton zemin, tarihi Taşköprü’den başlayarak dükkanlara kadar yıkılmıştı. 6 aylık bir süre içerisinde, üzeri açılan derenin tabanının tasfiyesi yapıldı. Dere üzerine tarihi Taşköprü ile uyumlu iki adet köprü inşa edildi. Dere kenarına ise ferforjeleri takıldı. Dere çevresine yürüyüş yolu ve çiçeklik yapan ekip, son düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Çalışmayı yerinde takip eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Bu projemiz ilçemizin çehresini değiştirecek. Üzeri kapalıyken tehlike yaratan ve çökme tehlikesi olan bu alan halkımızın içini ferahlatan bir mekana dönüşecek. Projemiz yaklaşık 538 bin TL'ye mal olacak. Bu çalışma, ilçemizin görünümüne büyük fayda sağlayacağı gibi kullanımı elverişli bir alan yaratacak” diye konuştu.