Bayramiç Belediyesi ‘Ömre Vefa’ gösteriyor

Bayramiç Belediyesi, desteğe ihtiyaç duyan yaşlı vatandaşların rahat, huzurlu ve kaliteli bir sürebilmeleri için imkanlarını seferber etti. Belediye, Ömre Vefa ismini verdiği projesiyle evde gündüz bakım modelini uygulayarak ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya başladı. Öncelikle yaşlıların sağlık kontrollerini yapan ekip, şeker ve ateş, tansiyon ölçümünü gerçekleştiriyor. Herhangi bir sağlık sorunu yaşadığında hastaneye götürüyor, eşlik ediyor ve takibini yapıyor. Ayrıca sağlık durumu nedeniyle evini temizlemekte zorlanan yaşlı vatandaşları yalnız bırakmayan Bayramiç Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz günlük temizlik hizmeti sunuyor. Yerleri silip süpüren, cam, kapı ve halıları da temizleyen ekipler, mutfak, banyo ve tuvalet temizliğini yaparak yaşlıların eli kolu oluyor. 2 haftalık periyotlar halinde başlangıçta 24 kişiye hizmet vermeye başlayan 4 kişilik ekip, bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. Bakıma muhtaç fiziksel yeterliliği olmayan yaşlıların beden temizliği ile saç ve sakal tıraşı, tırnak kesimi ve kişisel bakımı da ‘Ömre Vefa’ ekibinin sunduğu hizmetler arasında yer alıyor. Projeyi yakından takip eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Bu projemizle ilçemizde yaşayan büyüklerimizin yaşam kalitelerini artırmak ve onların yüzünü güldürmek istiyoruz. Hem kendi bakımları hem de yaşadıkları ortamı güzelleştirerek onları mutlu etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda titizlikle çalışmaya ve halkımızı memnuniyetini artırmaya devam edeceğiz"dedi.