Özgürlük Parkı’na ‘Üreten Kadın Pazarı’ kuruluyor

Bayramiç Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ve yenileme çalışması yaptığı Özgürlük Parkı’nda kadın üreticiler için satış noktaları oluşturdu. Ön başvuruların alınmasının ardından, belediye meclis toplantı salonunda bir araya gelen kadın üreticiler, çektikleri kurayla satış yerlerini belirledi. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz ve Zabıta Amiri Erol İşcen nezaretinde gerçekleşen toplantıda, süreçle ilgili kadın üreticilere bilgi verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkanı Mert Uygun, “Belediyemiz öz kaynaklarını kullanarak yepyeni bir görünüme kavuşturduğumuz Özgürlük Parkı’nı üretici kadınlarımız için merkez haline getirmek istiyoruz. Bayramiç merkez veya çevre köylerde hem gıda hem de elişi ürünleri üreten ama bunu pazarlayacak alan bulamayan kadın üreticilerimiz için satış noktaları oluşturduk. Kadınlarımızın el emeğini ortaya çıkarmak, parkımızın dört bir yanında onların birbirinden güzel ve değerli ürünlerini sergilemek, burada yaptığımız yenileme çalışmasına anlam katacak. Çok kısa bir süre sonra halkımızın hizmetine sunacağımız ‘Üreten Kadın Pazarı’ ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.