Bayramiç, kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutladı

Bayramiç Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü, Onur Akın konseriyle taçlandırdı. Büyük ilgi gören konserde Bayramiçliler, doyasıya eğlendi.
Bayramiç'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, Yıldırım Akbulut Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosu, seslendirdiği marşlarla törene renk kattı. Törenin ardından Çarşı Camii’de mevlit okutuldu, vatandaşlara pilav ikram edildi. Akşam kutlamalarında ise ilk olarak Bayramiç Gönül Halk Oyunu Ekibi sahne aldı. Ekibe efe oyunuyla eşlik eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, izleyenleri mest etti ve büyük alkış aldı. Yaptığı konuşmada bağımsızlığın önemine vurgu yapan Başkan Mert Uygun, “Tam 100 yıl önce bu topraklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde işgalcilerden kurtarıldı. Biz Bayramiçliler olarak ilçemizde birliği ve bütünlüğü sağlayan kahraman atalarımızla gurur duyuyoruz. Onlar sayesinde 'Hayat Bayramiç’te güzel' diyebiliyoruz. Bizlere dünyanın en güzel topraklarını armağan edenlere borcumuzu çok çalışarak ödemek boynumuzun borcudur. Onların kazandığı bağımsızlık savaşının ardından, medeniyet savaşını kazanmak bizim görevimizdir” dedi. Gecede birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Onur Akın, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.