Bayramiç’te Çevre Günü’nde temizlik yapıldı

Bayramiç Belediyesi personeli, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla Örenli Göleti çevresinde temizlik yaptı, çöp topladı.

Çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Çevre Günü’nde, Bayramiç Belediyesi personeli, Başkan Yardımcıları Ahmet Karadeniz ve Hasan Ferdi Yılmaz ile birlikte ilçe merkezine uzak olan piknik alanı Örenli Göleti çevresinde çöp topladı. Etkinlik sonrasında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz, çevre temizliğinin önemine değinerek “Çevre konusunda her birimiz duyarlı olmalıyız. En iyi temizlik kirletmemektir. Bu bilinç erken yaşlarda edinilir. Özellikle çocukları ve gençleri çevre temizliğiyle ilgili bilinçlendirmek ve toplumda bir farkındalık yaratmak çok önemlidir. Bu konuda yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” dedi. Başkan Yardımcısı Hasan Ferdi Yılmaz ise “Güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken ve bu nedenle uğrak bir yer olan Örenli Göletimiz, maalesef kirletiliyor. Çöp toplamak göreviniz olmayabilir ancak çevreyi kirletmemek, yere çöp atmamak en önemli sorumluluklarınızdan biridir. Her birimiz doğaya, çevreye saygılı davranmalıyız” ifadesini kullandı ve çöp toplayan belediye personeline teşekkür etti.