Bayramiç, cumhuriyetin 100. yılını Betül Demir ile kutladı

Bayramiç Belediyesi, cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yıl dönümünü, Betül Demir konseriyle taçlandırdı. Büyük ilgi gören konserde Bayramiçliler, doyasıya eğlendi.
Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Bayramiç’te de coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, 28 Ekim Cumartesi günü Yıldırım Akbulut Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. 29 Ekim Pazar günü ise Atatürk Stadyumu’nda yapılan kutlama programı, cumhuriyet resepsiyonu ve fener alayı yürüyüşüyle devam etti. Bayramiç Belediyesi, geceyi son olarak Betül Demir konseriyle taçlandırdı. Konser öncesi konuşma yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Atamızın ‘benim en büyük eserim’ dediği cumhuriyet sayesinde aydınlık yarınlara inancımızı hiç yitirmedik. Son zamanlarda dünya gündeminde tanıklık ettiğimiz bazı gerçekler bize cumhuriyetin değerini çok daha iyi gösteriyor. Atalarımızın bize emanet ettiği değerlerin farkına varmamız gerekiyor. Onlar bir asır önce sadece cephede savaşmadı. Karanlıkla savaştı, cehaletle savaştı ve Türklerin hiç bir zaman esaret altında yaşamayacağını ispatladı. Atalarımıza gösterdikleri kahramanlık için minnettarız” dedi. Daha önce, önümüzdeki yerel seçimlerde başkan olmayacağını açıklayan Başkan Uygun, ayrıca “Yaklaşık 5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde belki de en kutlu günü yaşıyorum. Bu güzel ilçenin belediye başkanı olarak halk egemenliğinin 100. yıl dönümüne şahitlik ediyorum. Bu gururu hayatımın sonuna kadar taşıyacağım. Belediye başkanı olarak yaptığım bu son konuşmada; ben hakkımı sizlere helal ediyorum, sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum. İlçemizin güzel insanlarıyla Bayramiç’in yarınlarının her zaman aydınlık kalacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Alkışlarla sahneden inen Başkan Uygun’un ardından Betül Demir muhteşem performansıyla, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahneden inen ve şarkılarını Bayramiçliler ile birlikte söyleyen Betül Demir, hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.