Başkan Uygun’dan 10 Kasım mesajı

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85.  yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Uygun, büyük önderin hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun; büyük önderin ilke ve inkılapları ile en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti sayesinde hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı. Başkan Uygun açıklamasında, “85 yıl önce sonsuzluğa uğurlanan Büyük Önderimiz bizlere bıraktığı emanetiyle, bu dünyada da adı ve düşünceleri için bir sonsuzluk yaratmıştır. Çanakkaleli olarak adını ilk duyurduğu ve zafer kazandığı bu topraklarda yürürken hissettiğimiz büyük gurur, onun ve silah arkadaşlarının inancı ve cesaretinden gelmektedir. O, en karanlık günlerde tüm dünyayı karşısına alıp Türk halkıyla birlikte girdiği askeri mücadeleyi kazanmıştır. Askeri dehasının yanı sıra muazzam öngörüsüyle birçok ulusa da örnek olmuştur. Birleştirici güç olarak halk egemenliğini üstün tutan Atatürk, küllerinden yeniden doğan Türk Milletine demokrasi yolunu göstermiştir. Bizlere bıraktığı en büyük eserim dediği Cumhuriyet, bir asırdır bize yol göstermekte. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilke ve inkılapları ışığında yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni, yeni nesillere aktararak yaşatmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu düşünceler ışığında laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük devrimci ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde, bir kez daha saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.