Bayramiç Belediyesi ağaçları kesmedi, taşıdı

Bayramiç Belediyesi, Tepecik Mahallesi Harmanlık mevkine yapacağı üzeri kapalı düğün yeri için alan düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye arazisi üzerinde bulunan fıstık çamlarını, transplantasyon yöntemiyle iki farklı araziye taşıdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Mahallemizde bir düğün alanına ihtiyacımız vardı. Alan araştırması yapıp en uygun yeri seçtik ancak bu alan üzerinde 23 adet fıstık çamı bulunuyordu. Bir ağacın yetişmesi yıllar alıyor, gönlümüz bu ağaçların kesilmesine razı olmadı. Bu nedenle ağaç taşıma yöntemiyle bu ağaçlarımızı TOKİ’nin karşısında bulunan boş arazimize ve Menderes Çayı kıyısına nakil yapılmasına karar verdik. Sökülen ağaçlarımızın dikim sonrası bakımlarını yapıp yeni alanlarında var olmaya devam edecekler” dedi. Ağaçların kesilmeyip başka bir alana taşınması, çalışmaları yakından takip eden halk tarafından memnuniyetle karşılandı.